30 Mayıs 2014 Cuma

Kadayıf Sarması

Cevizli Tel Kadayıf Sarması

Malzemeler

  • 750 gr taze kadayıf
  • 1 kase ceviz içi
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ


Şerbeti İçin

  • 5 Su bardağı su
  • 4 Su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


Hazırlanışı:
Taze kadayıflardan yaklaşık elimiz kadar parçalar koparılır ve içlerine çekilmiş ceviz içi konularak aynı sarma sarar gibi sarılır ve fırın tepsisine dizilir yalnız dizerken aralarında az da olsa boşluk kalmasına dikkat edin ki kenarları da kızarsın. Tüm kadayıflar bu şekilde sarıldıktan sonra tavada erittiğimiz tereyağına sıvı yağ eklenir ve kadayıfların üstünden yağ gezdirilir Sonrasında altı üstü kızarana dek fırında  kızartılır. Kızaran kadayıflar fırından çıkınca üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet dökülür.

Benim yaptığım :) Şerbetini yarın dökeceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder