11 Haziran 2014 Çarşamba

Mantı Tarifi 1

MANTI

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz 
  • 1 adet yumurta
İçi için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • karabiber 
  • pul biber
Pişirmek için:
  • tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Nane
  • Pul biber

Hazırlanışı:
Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.

(Ben akşam pişireceğim için tepsiyi unlayıp buzdolabına kaldırdım hanımlar.)Dilerseniz fırında 5 dk bekletip öyle dolaba kaldırabilirsiniz.Ya da hemen pişirip yiyebilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder