Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yaş maya
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- Alabildiği kadar un
- Yumurta sarısı
Tarifi
Ilık süt, su ve mayayı geniş bir kabın içerisine koyup eritin ve içine geri kalan bütün malzemeyi ilave ediniz daha sonra elinizle güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamından dahada yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun içine malzemenizi (peynir veya kıyma veya kaşar veya patates) koyarar düzgün bir şekilde kapatın ve yağlanmış tepsiye çok sık olmayacak şekilde dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak iyi bir şekilde kabarmalarını bekleyin. Üzerlerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüp çörekotunu ekin ve önceden ısınmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sararak servis edene kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder